GENEZA PROJEKTU
OVO Pracownia. Autorski projekt Michała Doroszkiewicza, w którym tradycja polskiego cukiernictwa przeplata się ze światowymi trendami Haute Pâtisserie. Łaciński źródłosłów wyznacza kierunek kreowania wyrobów cukierniczych inspirowanych wolnością oraz poszanowaniem naturalnie wytwarzanych surowców, przy zachowaniu ich wartości oraz indywidualnego charakteru.
ab OVO ad, czyli od jajka do… spotkania z kompozycją smaku, wyjątkową strukturą, niebanalną kolorystyką. Najlepszy nabiał, pełnowartościowe zboże, dojrzałe owoce oraz prawdziwa czekolada gwarantują wyjątkowy rezultat artystycznego rzemiosła.
Słodkości z Pracowni są efektem pasji poszukiwania najzdrowszych składników, przemyślanych koncepcji przy wykorzystaniu innowacyjnych technik cukierniczych oraz precyzji wykonania. Filozofia, którą kieruje się Michał Doroszkiewicz opiera się na nieustającym podążaniu za sezonowością produktu oraz dbałością o najdrobniejsze szczegóły w tworzeniu unikatowej receptury połączonej z estetyczną finezją efektu końcowego.
OVO Pracownia to miejsce, gdzie przy filiżance dobrej kawy i herbaty w doborowym towarzystwie wykonanych na miejscu słodkości odnajdziemy prawdziwy charakter cukiernictwa. Sprzyja temu niecodzienny klimat dawnej żydowskiej dzielnicy przy Dominikańskiej przywołującej wspomnienia przedwojennego Poznania, w których mieszkańcy i goście delektowali się najwyższej jakości wyrobami cukierniczymi.